Het Voorrangsplein

Video van de werking van een voorrangsplein, gemaakt in Vissim. Een voorrangsplein is een relatief nieuw kruispunttype dat de voordelen van een rotonde combineert met de voordelen van een voorrangskruispunt. Op 14 april 2016 organiseert de VERKEERSNETAcademy een speciale bijeenkomst over het concept.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

3 reacties op “Het Voorrangsplein”

Henk Tromp|21.03.16|09:26

Door zijn eenvoud wordt het voorrangsplein vaak vergeleken met de minirotonde, terwijl het plein vooral een alternatief is voor verkeerslichten en turborotonden. Twee oplossingen die voor fietsers veel oponthoud opleveren en bovendien veel gevaarlijker zijn.

Marjolein|17.03.16|22:49

Leuk filmpje, maar erg weinig fietsers en voetgangers. Hoe goed kunnen zij oversteken? De snelheid van autoverkeer wordt maar beperkt geremd en tot op laat moment kan onzeker zijn of auto’s afslaan of rechtdoor gaan. Dat maakt het niet makkelijk voor minder zekere lopers en fietsers.

Ria Glas – Fietsersbond afd. utrecht|17.03.16|17:04

De voordelen voor fietsers ontbreken volledig bij voorangspleintjes. Zij moeten overal voorrang verlenen, terwijl fietsers bij rotondes gewoon voorrang hebben. Als een gewone rotonde mogelijk is, is dat voor steden met fiets-ambities verre te prefereren.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.