Bijzonder nieuw spoortraject in beeld gebracht

Honderden kilometers spoor legde Prorail al aan. Maar bovenin de provincie Groningen is de spoorbeheerder bezig met een stuk dat toch net even anders is: het ligt deels buiten de primaire zeewering en het leidt naar het nieuwe noordelijkste station van Nederland. In een animatievideo brengt de spoorwegbeheerder het omvangrijke project in beeld.

7 kilometer lang wordt het spoor. Het komt tussen de nieuw te bouwen stations Roodeschool en Eemshaven – het nieuwe meest noordelijke station van Nederland. Het 3 kilometer lange deel tot station Eemshaven is bijna gereed en ligt buiten de primaire zeewering – overigens wel in een gebied ruim boven zeeniveau. Maar dit gegeven vroeg hoe dan ook om extra bouweisen: zo moest Prorail een asfaltbaan aanleggen om de ondergrond extra te verstevigen. Het stuk bij station Roodeschool wordt momenteel omgebouwd – het is nu namelijk nog een goederenspoor.

Een uitbreiding van het spoor gebeurt niet vaak; de laatste keer was vijf jaar geleden, toen de Hanzelijn tussen Lelystad en Zwolle werd opgeleverd.

Mail de redactie

MEER OVER DIT ONDERWERP