Kijk VerkeersNet Journaal over MaaS en OV-campagne terug

De eerste MaaS-pilot gaat van start. Een nieuwe campagne heet reizigers weer welkom in het OV, maar is dat niet tegenstrijdig nu het aantal besmettingen weer oploopt? En: hoe laten bedrijven hun werknemers veiliger rijden? Deze onderwerpen staan centraal in het VerkeersNet Journaal van maandag 21 seprember.

Het VerkeersNet Journaal wordt tweewekelijks op maandag om 14:00 uur uitgezonden vanuit Delftse Poort, pal naast Rotterdam Centraal.

Met de lancering van reisapp Gaiyo in de Utrechtse wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern ging afgelopen vrijdag de eerste ‘mobility as a service’-pilot van Nederland van start. VerkeersNet was bij de lancering. Via de app zien gebruikers welke (deel)vervoersmogelijkheden ze in hun buurt hebben en kunnen zij alle reizen plannen, boeken én betalen.

Dubbel of niet?

Het OV=OK, luidt de nieuwe campagne waarin alle OV-vervoerders – heel uniek – gezamenlijk optrekken. Wat is er veranderd sinds het moment dat reizigers massaal werden opgeroepen om thuis te blijven? En is iedereen weer verwelkomen niet dubbel nu de tweede coronagolf over ons heen lijkt te komen? We praten erover door met OVPro-redacteur Dylan Metselaar.

Je medewerkers veiliger en duurzamer laten rijden. Dat is het doel van Hello Mobility, onderdeel van verzekeraar Nationale Nederlanden. Hoe werkt dat concreet? Is dit geen aantasting van iemands privacy? En wat is de rol van de verzekeraar? VerkeersNet reed mee met ELS Logistics uit Den Haag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia. Hij schrijft vooral over personenvervoer en mobiliteit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.