CNV neemt deel aan nieuwe stakingen in het OV

CNV kantoor in Utrecht
Bron: Inge

De werkgevers in het OV hebben tot dinsdag 8 mei om een cao-bod te doen dat aanvaardbaar is voor vakbond CNV Vakmensen. Als dat niet komt, neemt de bond weer deel aan nieuwe stakingen in het streekvervoer en in het multimodaal vervoer. Een tweedaagse staking legde eerder deze week het openbaar vervoer in grote delen van Nederland plat. 

De cao-commissie van de vakbond besloot donderdag door te gaan met het voeren van acties. Het zal hier gaan om een estafettestaking, maar het tijdstip en de locatie zullen op een later moment bekend gemaakt worden.

Regionale acties

FNV Vakmensen waarschuwde de vervoerders al eerder voor nieuwe acties, ditmaal in de regio. Bij CNV Vakmensen moest de cao-commissie hier nog een oordeel over uitspreken. “De cao-commissie handhaaft het stakingsparool. Want, de noodzaak is er nog altijd om dit middel in te zetten”, benadrukt cao-onderhandelaar Hanane Chikhi.

De tweedaagse staking zorgde deze week niet bepaalde voor een verbeterde band tussen de vervoerders en de vakbonden en het leidde ook niet op korte termijn tot resultaat. Uiteindelijk meldden de vakbonden dat 80 tot 85 procent van de werknemers had deelgenomen aan de staking, terwijl de vervoerders het hielden op 60 procent.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.