Gemiddeld 1400 minder automobilisten in de spits bij Waalbrug

Gemiddeld 1.404 automobilisten per dag meden de spits voor de Waalbrug in de eerste zes weken van de proef Slim Prijzen. Dit is ruim 20% van de 6.685 deelnemers aan de proef. Dat aantal ligt procentueel gezien wat lager dan bij soortgelijke projecten elders. Maar in absolute aantallen scoort het project hoger.
Het project Filemijden A6 Hollandse brug scoorde bijvoorbeeld 1000 filemijders op 2900 aanmeldingen (34%). Filemijden op de Moerdijkbrug turfde 900 filemijders op 2700 aanmeldingen (33%).
Deelnemende automobilisten die tijdens de proef buiten de spits over de Waalbrug rijden, op een andere manier naar Nijmegen reizen, af en toe een dag thuiswerken of op andere manieren de spits mijden ten opzichte van hun gewone reisgedrag, komen in aanmerking voor een beloning van vier euro per dag.
Als belangrijkste ‘uitwijkmanouvres’ geven de filemijders bij de Waalbrug aan dat men de fiets pakt, of de motorfiets of de Waalsprinter. Sommigen rijden om (via A50 of Duitsland) en anderen zijn 4×9 uur gaan werken.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.