ESPA voor parkeergarage in Oss

bergossDe European Standard Parking Award (ESPA) toegekend aan parkeergarage Bergoss in Oss. De ESPA-onderscheiding wordt in ons land uitgereikt door Vexpan, het platform voor parkeren in Nederland waarin gemeenten, adviesbureaus, projectontwikkelaars, bouwbedrijven, leveranciers van parkeercontrole-apparatuur zitting hebben.

Voor toekenning van een onderscheiding krijgen parkeergarages punten per onderdeel waarop de garage beoordeeld wordt. Onderdelen zijn o.a. verlichting, in-/uitgang voor de auto, parkeervloer, voetgangersroutes, veiligheid, algemene voorwaarden en kwaliteit. Om in aanmerking te komen voor de award, moet een minimaal voorgeschreven aantal van 115 punten worden behaald. Parkeergarage Bergoss haalde 138 punten. De garage biedt plaats aan 270 auto’s. De officiële opening van het gebouw was op 10 september.
De ESPA is in het leven geroepen door de Europese parkeerbranche, omdat zij de kwaliteit en het imago van parkeervoorzieningen wil verhogen. Bij de toetsing wordt gebruik gemaakt van een uitvoerige checklist, waarop bovengenoemde onderdelen aan de orde komen. Na het verstrekken van een Award worden de garages tweejaarlijks getoetst om te zien of de kwaliteit nog aan de criteria voldoet.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.