Groningen zet in op P+R

Groningen gaat inzetten op meer en betere P+R-plaatsen, duurzaamheid, een betere verkeergeleiding, het fietsparkeren en de parkeertarieven. Dankzij zeventien miljoen euro uit het Regiospecifiek Pakket Zuiderzeelijn kan de gemeente extra investeren in de P+R-plaatsen en hoeven de parkeertarieven minder te stijgen.

Groningen wil de komende jaren voor 31 miljoen euro investeren in de fiets, auto’s en de mogelijkheden om over te stappen met het openbaar vervoer. In totaal wil het stadsbestuur 23 miljoen euro investeren in P+R-plaatsen. Zo er bij P+R Zernike een mogelijkheid gemaakt voor meerlaags parkeren. Er is geld beschikbaar voor P+R Driebond, extra geld voor P+R Haren en er wordt bij P+R Europapark een rechtstreekse aansluiting op de Europaweg gemaakt. Ook komt er een vrije busbaan van de P+R Europapark naar het UMCG. Daarnaast is er geld voor het opwaarderen van Transferia.
De parkeertarieven stijgen minder, dankzij het geld uit het Regiospecifiek Pakket Zuiderzeelijn. In plaats van de voorziene stijging van vijftien procent in 2010 wordt dit teruggebracht naar tien procent. In 2011 stijgen de tarieven met tien procent. De tarieven voor de buurtstallingen worden niet in twee jaar doorgevoerd maar in vijf jaar. Het tarief stijgt in vijf jaar van 39.22 euro naar 70 euro.
De gemeenteraad moet nog instemmen met de plannen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.