Friesland op zoek naar de ideale bus

Wat is jouw ideale bus? Deze vraag staat centraal in de jongerencampagne Mijn ideale bus die is gelanceerd in Friesland. Op de website www.mijnidealebus.nl kunnen jongeren aangeven hoe zij het openbaar vervoer in Fryslân willen verbeteren. Deze ideeën neemt de provincie mee in het aanbestedingstraject van de concessie Noord- en Zuidwest-Fryslân en de stad Leeuwarden.
Op de website geven jongeren in drie stappen aan hoe hun ideale bus en ideale route eruit zien. Van iedereen die meedoet, wordt de naam op lijn 12 geplaatst. Dit is de bus die naar Stenden en NHL Hogeschool rijdt. Jongeren worden op allerlei plekken opgeroepen om mee te doen: in de bus, onderweg en via Twitter (@mijnidealebus).
Het idee voor de campagne is ontstaan uit het jongerenplatform Jonge Friezen Foarút (JFF). JFF zet zich in om jong talent in Fryslân te houden. JFF heeft aan 450 Friese jongeren gevraagd wat zij nodig hebben om in Fryslân te kunnen blijven. Een van de uitkomsten is dat ze openbaar vervoer willen dat beter afgestemd is op jongeren. De provincie heeft dit initiatief opgepakt en vraagt jongeren via de website hoe het OV verbeterd kan worden.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.