Overlast op provinciale wegen melden via Samen

Modder op de weg? Een afgevallen lading? Verkeerslichten die niet werken of uitgevallen wegverlichting? Deze en andere situaties op en rond de Gelderse provinciale wegen kunnen worden gemeld via het digitale meldingenregistratiesysteem S@men.

Via dit gemeenschappelijke project van de provincie en diverse gemeenten konden tot nog toe alleen meldingen over milieuoverlast worden ingediend. Sinds de ingebruikname van de nieuwe versie is er de mogelijkheid om meldingen in te dienen over overlast op en langs provinciale wegen. Dit zijn alle N-wegen in Gelderland, herkenbaar aan de in de berm geplaatste kilometerbordjes. Partijen die meedoen kunnen de applicatie gebruiken als basis klachtenregistratiesysteem. Naast de klachten die via het internet binnenkomen, kunnen zij ook telefonisch of schriftelijk ontvangen klachten in het systeem zetten. Zo ontstaat een totaaloverzicht van alle klachten in een bepaald gebied. Door het gebruik van een gemeenschappelijk systeem is het voor de burger duidelijker waar de melding ingediend wordt en wie de melding behandelt. S@men zorgt er bovendien voor dat de afhandeling sneller gaat.

S@men bestaat uit een burgersite en een partnersite. Op de burgersite kunnen burgers digitaal meldingen indienen en kan de afhandeling hiervan gevolgd worden. De partners van S@men gebruiken de applicatie om meldingen te registreren, af te handelen of door te sturen naar andere organisaties. Eén van de grote voordelen van dit meldingenregistratiesysteem is dat het voor burgers niet uitmaakt waar of hoe ze hun melding indienen. De partners van S@men zorgen er voor dat de melding bij de juiste organisatie terechtkomt.

 

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.