Woning kiezen op basis van reistijd

Een handige combinatie van een OV-planner en een huizensite. Dat kan gezegd worden van de Engelse website MySociety’s Mapumental Property. De website laat zien waar je het best kunt gaan wonen om je reistijd binnen de perken te houden.

Veel forenzen zullen bij de keuze van een woonlocatie al rekening houden met de reistijd naar kantoor. In Engeland kunnen forenzen nu gebruik maken van een website die automatisch alle mogelijkheden doorrekent. De site laat de woningen zien die binnen een bepaalde reistijd van het werk liggen. Daarbij kan men bijvoorbeeld naast de maximale reistijd het aantal gewenste aantal kamers ingeven, huren of kopen, en een minimum en maximumprijs. De site maakt gebruik van een open ov-dataset en rekent de reistijd door op basis van de snelste combinatie van trein, metro, bus, pont en lopen. De site geeft alleen reistijden voor het ov, niet voor de auto.
De site leent zich niet alleen voor huizenzoekers, ook bedrijven die een andere locatie overwegen kunnen er gebruik van maken.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.