Zuidelijke ringweg Groningen stap dichterbij

groningenDe aanpak van de Ring Zuid rond de stad Groningen is een stap dichterbij gekomen met het tekenen van het ontwerp-tracébesluit door minister Schultz van IenM.

Opzet van het plan is de verbinding tussen de A7 en A28 te versterken en een betere doorstroming van het verkeer in en naar de stad te realiseren. Tegelijkertijd pakken gemeente en provincie het wegennet in de zuidelijke stadswijken aan.

De zuidelijke ringweg is zo’n twaalf kilometer lang en loopt dwars door de stad Groningen, ongeveer van Hoogkerk naar Euvelgunne. De weg is belangrijk voor het verkeer van en naar de stad, maar ook voor het verkeer dat Groningen passeert.

De kern van het plan voor de ombouw van de Ring Zuid is het verdiept aanleggen van een deel van de ring en het aanpassen van het Julianaplein.

Dat plein wordt ongelijkvloers, waardoor  geen verkeerslichten meer nodig zijn en de doorstroming aanzienlijk verbetert.

Ook komt op het hele tracé een dynamisch verkeersmanagementsysteem.

Tegelijk met de plannen voor de Ring Zuid, liggen de ontwerp-inrichtingsplannen voor de zuidelijke stadswijken ter inzage. Deze omvatten onder meer aanpassingen in de infrastructuur in de wijk Helpman, en in de omgeving van de Vondellaan, het Sterrebos en de Oosterpoort. Voor het totale plan, dat door Rijk, provincie en gemeente samen is gemaakt, is 670 miljoen euro beschikbaar.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.