Verkeer advies stopt

verkeersadviesDe stichting Vervoermanagement Noord-Holland, handelsnaam Verkeer advies, houdt er mee op.

Daarmee komt na twaalf jaren een einde aan een gezamenlijk mobiliteitsbeleid van de overheden (Stadsregio, Provincie Noord-Holland) en het georganiseerd bedrijfsleven (Kamer van Koophandel en VNO-NCW) in de Metropoolregio Amsterdam.

In 2012 besloten de betrokken bestuurders besloten dat 2013 een zogeheten transitiejaar moest worden. Omdat overheden zich meer gingen toespitsen op hun rol als regionale wegbeheerders, heeft Verkeer advies haar focus voor 2013 dan ook meer gericht op mobiliteitsmanagement vanwege wegwerkzaamheden. Zo werken men onder meer intensief samen met Rijkswaterstaat in het omvangrijke programma Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA).

‘Hoewel bestuurders de innovatieve en creatieve werkwijze van Verkeer advies als succesvol bestempelen en er de afgelopen jaren een professionele aanpak van mobiliteitsmanagement in de regio is bewerkstelligd, achten de bestuurders het nu tijd om de stichtingsvorm te beëindigen’, zo meldt directrice Ingeborg Baltussen. ‘De overheden (h)erkennen echter het belang van mobiliteitsmanagement in de regio. Daarom stemmen de wegbeheerders in de Metropoolregio af op welke wijze ze dit dossier vorm zullen geven.’

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.