Gemeente Groningen en provincies betalen mee aan extra nachttrein

treinDe provincies Groningen en Drenthe en de gemeente Groningen betalen mee aan één latere nachttrein van en één latere nachttrein naar Groningen. Die gaat in 2016 en 2017 rijden in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Aansluiting op het nachtnet van treinen in de Randstad is een lang gekoesterde wens van de gemeente Groningen, Provincie Groningen en Provincie Drenthe. Vanwege de destijds hoge kosten van 500.000 euro mislukte een eerdere poging. Nu is het wel gelukt, voorlopig voor twee jaar.

In totaal leggen de provincies en de gemeente 268.000 euro bij, waarvan 50.000 euro door de gemeente Groningen.

De eerste extra trein vertrekt om 0.21 vanaf Groningen naar Amsterdam Centraal. Deze nachtelijke trein stopt op alle stations tussen Groningen en Zwolle. Momenteel is de laatste mogelijkheid om op vrijdag van Groningen naar de Randstad te vertrekken om 23.26 uur. Daarnaast gaat de laatste intercity die om 0.05 uur vanuit Rotterdam naar Zwolle vertrekt doorrijden naar Groningen. Die trein stopt ook op alle stations tussen Zwolle en Groningen.

De nieuwe verbinding is onder meer gericht op mensen die de trein naar Schiphol nemen als ze ’s ochtends vroeg vliegen. En wie ’s avonds naar een voetbalwedstrijd of voorstelling in het westen is geweest, kan met de trein terug.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.