‘Chauffeurs zorgvervoer en HAP verdienen bonus van 1.000 euro’

Hugo de Jonge (bron: Rijksoverheid)
Rotterdam, 2 april 2018Hugo de Jonge, vice-premier en minister van VWS FOTO MARTIJN BEEKMAN / MINISTERIE VAN VWS

Chauffeurs van de huisartsenpost en het zorgvervoer verdienen net als andere medewerkers in de zorg de beloning van 1.000 euro. Zij hebben namelijk tijdens de coronacrisis onder zware omstandigheden hun werkzaamheden moeten verrichten. Dat schrijven FNV, CNV en KNV in een brief aan minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “‘Chauffeurs zorgvervoer en HAP verdienen bonus van 1.000 euro’”

Anthony Radjkoemar|19.08.20|10:06

Wij hebben inderdaad als zorgvervoer in de caronatijd mensen heen en weer gereden die zich lieten testen en ook de dagbestedingen en de dialyse. Wij hebben onder het hoge risico van de carona alsnog doorgewerkt ,zodat we een ieder konden helpen. Het zou zeker eerlijk zijn als degene die in het zorgvervoer tijdens de carona tijd gewoon door hebben gewerkt ook deze vergoeding zouden krijgen. Vakbonden heel erg bedankt. De waardering van de overheid zou niks anders dan eerlijk zijn.

J tH|23.07.20|18:13

Een mooie actie van de bonden. Als zorgvervoerder/taxichauffeur reden wij dialyse- en radiotherapiecliënten dagelijks, waarvan een enkeling inderdaad ook Covid-19 kreeg. Positief geteste klanten werden, met voorzorgmaatregelen, vervoerd naar ziekenhuizen door ons.
Standaard regulier geen beschermingsmiddelen (niet beschikbaar/verkrijgbaar). Ons laten testen op corona was ook niet mogelijk, tot deze maand. Tóch reden wij.
Toch nog een stuk waardering ook vanuit de overheid?