Innovatie

‘Robotaxi komende tien jaar geen alternatief voor traditionele taxi’

Laurens van Remortele
Laurens van Remortele, CEO van Transvision en DEXTR. Foto: LinkedIn/Transvision

Zelfrijdende taxi’s, ook wel robotaxi’s genoemd, vormen de komende tien jaar nog geen alternatief voor traditioneel taxivervoer. Dat zegt Laurens van Remortele, CEO Transvision & DEXTR, tegenover persbureau ANP. Volgens hem blijft het persoonlijke aspect van een taxichauffeur namelijk altijd een belangrijke rol spelen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits/ANP

3 reacties op “‘Robotaxi komende tien jaar geen alternatief voor traditionele taxi’”

Richard De Bruin|01.03.23|17:44

Als je nu een aanrijding hebt kan je ook alleen je eigen formulier invullen.
Een hoop chauffeurs die ritten via een platform rijden hebben geen kennis van de regio. Als je in Amsterdam woont kan je ook in den Haag rijden, weet je dan wat van de regio? En zal die grote spelers die zelfrijdende taxi’s in de markt brengen misschien ook niet mee investeren in de infrastructuur? Je ziet nu al dat de overheid op hun knieën gaan voor grote Tech bedrijven!
Taxichauffeur is t.z.t een uitstervend beroep

Richard De Bruin|01.03.23|17:42

Als je nu een aanrijding hebt kan je ook alleen je eigen formulier invullen.
Een hoop chauffeurs die ritten via een platform rijden hebben geen kennis van de regio. Als je in Amsterdam woont kan je ook in den Haag rijden, weet je dan wat van de regio? Zal die grote spelers die zelfrijdende taxi’s in de markt brengen ook niet mee investeren in de infrastructuur? Je ziet nu al dat de overheid op hun knieën gaat voor grote Tech bedrijven! Taxichauffeur is t.z.t een uitstervend beroep.

Richard De Bruin|01.03.23|17:39

Onzin! Voor oudere mensen, kinderen zal een chauffeur wel belangrijk zijn, de nieuwe generaties wil goedkoop van A naar B en zijn nieuwsgierig. Mensen maken nu al kennis met de zelfrijdende functies in de duurde auto’s, stap voor stap integreert het van zelf in de markt. Er zijn meerdere spelers op de markt die testen. Als er een ongeluk is, zal dit grotendeels geautomatiseerd afgehandeld worden, de zelfrijdende taxi zal niet alleen binnen maar ook buiten de auto voorzien zijn van camera’s.