Vanaf De Kuip

Rotterdamse taxichauffeurs demonstreren tegen Uber en Bolt

Pixabay - Auto Rotterdam
De taxichauffeurs zullen in colonne onder andere over de Erasmusbrug rijden. Foto: Pixabay/neufal54

Verschillende taxichauffeurs organiseren woensdagavond een demonstratie in Rotterdam. Ongeveer vijftig chauffeurs verzamelen zich om 18.00 uur ’s avonds op de parkeerplaats bij De Kuip, waarna ze in colonne door de stad zullen rijden. De chauffeurs willen met deze protestactie hun onvrede uiten over taxiplatforms als Uber en Bolt. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.

3 reacties op “Rotterdamse taxichauffeurs demonstreren tegen Uber en Bolt”

Pa Driver|09.03.23|16:33

Kortom de klant krijgt te maken met steeds wisselende tarieven. Als de gewone taxi dat zou doen, is dat een doodzonde! FOUT !!!! Centrales moeten eens met de tijd meegaan!!!!!

Pa Driver|09.03.23|16:32

De realiteit is niet hetgeen de FNV zegt. Er rijden meer dan 4000 chauffeurs in Amsterdam (geen FNV-lid) en bij een demonstratie komen er maar 30 opdagen,In Rotterdam 50 demonstranten Is dat een meerderheid? De grootste meerderheid die voor Bolt Uber Heetch Grid en Brixlane rijden verdienen goed hun geld. Ook TCA en centrales rijden voor platforms. Tijdens de corona lang wachten. Overgegaan op bolt en uber. Prima mijn geld verdiend. Alles kunnen betalen en niks lenen. Wie is nou slim??

Stef Bouwhuis|09.03.23|16:12

Terecht! Het is belachelijk dat de Overheid ‘gewone’ taxi’s verplicht een tarief te publiceren in de taxi, terwijl bijvoorbeeld Uber er een glijdend tarief op loslaat. Is het aantal beschikbare voertuigen in een zone schaars en de vraag hoog, dan knalt de prijs omhoog. Kortom de klant krijgt te maken met steeds wisselende tarieven. Als de gewone taxi dat zou doen, is dat een doodzonde!