Regelgeving

Amsterdamse taxichauffeurs pleiten voor beleidsherziening

Taxistandplaats Frederiksplein in Amsterdam.
Taxistandplaats aan het Frederiksplein in Amsterdam. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Dutchmen Photography

Amsterdamse taxichauffeurs hebben zichzelf verenigd en verzetten zich het beleid van de gemeente Amsterdam. De chauffeurs vinden dat ze hun werk niet meer gedegen kunnen uitvoeren en pleiten voor een beleidsherziening. “Wij zouden, als uitvoerende tak, het beleid graag succesvol willen uitdragen.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.

6 reacties op “Amsterdamse taxichauffeurs pleiten voor beleidsherziening”

Ali Ates|21.03.23|20:48

Mooi verhaal ik herken de problemen, ondanks ik jaren niet meer op de taxi standplaats meer werk maar via de platform’s.

Helaas heb je steeds minder aan trambaan ontheffing en de trambaan stoplicht ook vaak meer rood blijven staan terwijl je ze gebruikt om sneller dan normale verkeer wilt zijn.

Ze zijn ook gevaarlijk ⚠️ afgestemd,heel vaak geeft hij groen aan normale verkeer en rood voor de trambaan ,voetgangers die krijgen dan ook groen voor midden stukje waardoor het gevaarlijk situatie word

Ton van Dalfsen|16.03.23|20:12

Allemaal overbodig die Trams. Dubbel op. Boven en onder de grond. Kost nog meer dan de hele Noord-Zuidlijn heeft gekost. De ene Tram is nog maar net weg of de volgende komt er alweer aan. terwijl onder de grond ook zoiets beweegt

Ton van Dalfsen|16.03.23|20:05

Het verbaasd mij dat er nog TRAMS in de Vijzelstraat, Rokin en Damrak rijden terwijl er daar onder de grond een Noord-Zuidlijn loopt. Vijzelstr,Rokin en Damrak Tramvrij maken en kan je mooie taxistandplaatsen creëren met zelfs mooie versiering er tussen als plantenbakken e.d. Bij weteringcircuit kan de gemeente een mooie keerlus voor de TRAM maken zodat men als passagier lekker verder gaat met de Noord-Zuidlijn. De buslijnen daarover lijkt mij ook overbodig. Noord-Zuidlijn heeft al genoeg gekost

Pa Driver|16.03.23|19:04

Zij denken nog aan grote standplaatsen die idioten, in plaats van kleine flexibele stopplekken voor taxi’s bij markten en theaters. Overal stopverboden, dus iedere 5 min. loop je het risico van een bekeuring. Overleg????? Neem je moer in de maling. Overleg met de gemeente KAN NIET.

Pa Driver|16.03.23|19:02

Zij denken nog aan grote standplaatsen die idioten, in plaats van kleine flexibele stopplekken voor taxi’s bij markten en theaters. Overal stopverboden, dus iedere 5 min. loop je het risico van een bekeuring. Overleg????? Neem je moer in de maling. Overleg met de gemeente KAN NIET.

Pa Driver|16.03.23|19:01

Weer een hoop gelul in dit artikel. Dat we tijdens de corona een schuld hebben opgebouwd?? Waar halen ze die onzin vandaan. Tijdens de corona heb ik gewoon gereden.Tijdens de ramadan was het mega druk omdat de medelanders sliepen.Ik heb alles kunnen betalen en geen spaargeld gebruikt !!!! Ik heb meer dan 30 jaren met de gemeente overleg gehad >> Heeft h e l e m a a l geen zin. Verloren tijd.