Reserveringstermijnen

CBR treft maatregelen om te voldoen aan stijgende vraag naar taxi-examens

Shutterstock - CBR
Het logo van CBR. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/JPstock

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) bereidt twee maatregelenpakketten voor om te kunnen voldoen aan de stijgende vraag naar taxi-examens. Dat laat het CBR weten aan TaxiPro. Volgens de rijvaardigheidsinstantie is dat noodzakelijk, omdat sinds corona de vraag naar beroepsexamens flink is toegenomen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.

3 reacties op “CBR treft maatregelen om te voldoen aan stijgende vraag naar taxi-examens”

Eric van Dulst|17.05.23|00:12

Ik vond het cbr examen echt top en streng. Voor doelgroepen is er een aparte extra opleiding. Aan te bevelen. Alleen dat er nu te weinig chauffeurs zijn is een fabeltje. Net als in de ziekenhuizen zijn het parttime banen dus daar kan je niet van leven. Dus om meer parttime chauffeurs te krijgen gaan ze de opleidingen uitbreiden. Hmmm,er zijn helemaal niet te weinig chauffeurs. Ze mogen alleen niet langer werken.

Hessels Taxi Bv|16.05.23|15:04

CBR examen is een last geen lust en voegt niets toe aan de vakbekwaamheid van een goede chauffeur voor doelgroepenvervoer/Zorgvervoer/leerlingenvervoer.
Laat de branche een gedegen theorie/praktijk opleiding schrijven gericht op doelgroepenvervoer. Daar zit de kennis. Behandel de doelgroepen i.p.v. dasboardlampjes.

Wensis Rompas|16.05.23|13:42

Dit noem ik tegen gaan van werkgelegenheid. Meeste taxi cursisten hebben al ruimschoots een rijbewijs. De veiligheid wordt hiermee echt niet beter. Het gaat puur om het goed volbrengen van een taxi rit van a naar b. Niet meer niet minder. Regels t.o.v. rij veiligheid is nog steeds een tweede. Wel een belangrijke tweede.. Maar een tweede anzich. CBR kiest voor een constructie als dit om geld redenen. Het zelfde geld voor AD(H)D-ers en/of mensen met Autisme. Meer betalen maar niet meer zorg.